Hour Of Code


Școala noastră organizează pentru prima dată evenimente în cadrul Hour of Code în perioada 5-11 decembrie.

Hour of Code (Ora de Programare) este o mișcare globală ce a atins zeci de milioane de elevi și studenți din peste 180+ de ţări. Oricine, oriunde poate organiza un eveniment Hour of Code. Tutoriale de o ora sunt traduse în peste 40 de limbi. Nu ai nevoie de cunoștințe speciale. Vârsta: de la 4 la 104 ani.

Cine este în spatele Hour of Code?

Evenimentul Hour of Code este organizat de Code.org, o organizație non-profit dedicată extinderii educației cu privire la tehnologia computerelor și programare, prin promovarea acesteia în școli și prin creșterea participării femeilor dar și a elevilor minorități. O coaliţie de parteneri fără precedent susțin împreună Hour of Code — inclusiv Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America şi College Board.

Scopul Orei de Cod este nu acela de a învăța pe oricine să devină expert în informatică într-o singură oră. O oră este suficientă doar pentru a învăța că informatica este distractivă și creativă, că ea este accesibilă la orice vârstă, tuturor elevilor, indiferent de proveniență. Măsura succesului acestei campanii nu constă în cât de multă informatică învață elevii – succesul este reflectat de participarea pe scară largă, indiferent de sex și grupuri etnice și socio-economice, iar creșterea, ca rezultat, în înscrieri și participare, o vedem în cursurile de informatică de la toate nivelurile. Milioane de profesori și elevi participanți au decis să meargă mai departe, peste o oră – pentru a învăța o zi întreagă sau o săptămână întreagă sau chiar mai mult, iar mulți elevi au hotarât să se înscrie la un curs întreg (sau chiar studii universitare) ca rezultat.